En vacker sommardag 1998 gav sig Seth Goldman ut på en löptur. På vägen hem längtade han efter något att släcka törsten med, något som bara var en aning sött och smakade naturligt och uppfriskande. Han insåg att om han ville ha den perfekta drycken med rätt balans, var han tvungen att skapa den själv... så det gjorde han.

Seth testade sin första brygd tillsammans med Barry, hans lärare från handelshögskolan Yale. Barry hade just kommit tillbaka från Indien, där han hade fått upp ögonen för hantverket bakom te, de högkvalitativa ingredienserna och människorna som odlar dem. 

När de väl hade de bästa ekologiska ingredienserna de kunde komma över, satte de igång i Seths kök. Tillsammans uppfann de ett litet sortiment med både välsmakande och uppfriskande ekologiska drycker. 

Seth satsade allt och sade upp sig från jobbet. Han och Barry sökte upp Whole Foods Market med en påse smakprover och lyckades få en order på 15 000 flaskor. Honest var fött. Seth tillverkar inte längre drycker i sitt kök, men hans passion för hållbarhet, rättvis handel och törstsläckande dryck återfinns fortfarande i varje flaska.

”Det är viktigt att uppmärksamma framsteg, men nästan ännu viktigare att erkänna brister.

Det är groparna i vägen som hjälper oss att förbereda oss inför den resa som vi har framför oss”

Från USA till hela världen

Seth Goldman

Medgrundare och TeaEO Emeritus

Seth Goldman, som är medgrundare till Honest, startade 1998 företaget från sitt hem, tillsammans med Barry Nalebuff, lärare vid handelshögskolan Yale. Idag är Honest det bäst säljande ekologiska teet på flaska i USA; det säljs vid över 100 000 försäljningsställen.

Honest har utvecklat innovativa partnerskap under Seths ledning, med sina ekologiska och Fairtrade-certifierade leverantörer.

Seth har utexaminerats från Harvard College (1987) och Yale School of Management (1995) och är en forskare vid Henry Crown-gruppen vid Aspen Institute.

Seth och Barry har skrivit New York Times bästsäljare Mission in a Bottle, managementlitteratur i form av ett seriealbum som publicerades i september 2013.

Klicka här för att se Seths TEDx-prat om hur entreprenörer kan förändra samhället.

Barry Nalebuff

Medgrundare

Barry Nalebuff är Milton Steinbach-professor i företagsekonomi och förvaltning vid Yale School of Management.

Nalebuff har en examen från Massachusetts Institute of Technology (MIT), är Rhodes-forskare och docent vid Harvard Society of Fellows och har doktorerat vid Oxforduniversitetet.

Han och Seth träffades 1995, då Seth var student på en av Barrys kurser. Barry är expert på spelteori och har skrivit om dess tillämpning i affärsstrategi. Han är även medförfattare till Thinking Strategically: Den första populärvetenskapliga boken om spelteori, vilken används i undervisning runt om i hela världen. I Nalebuffs andra bok, Co-opetition, tillämpar han spelteori på affärsstrategi, med tyngdpunkt på att skapa och ta vara på värdet. Hans tredje bok, Why Not? How to Use Everyday Ingenuity to Solve Problems Big and Small, behandlar problemlösning och uppfinningsrikedom.

Hans senaste bok, Mission in a Bottle, är skriven tillsammans med Seth. Boken beskriver med sitt grafiska format Honests historia och ger strategiska råd till entreprenörer.